24. 8. 2018

Kladno potřebuje pozvednout a oživit. Zejména podporou rozvoje podnikání, kultury, spolkového života, ale také větším zapojením veřejnosti do správy města.

Kladno je dlouhodobě jedním z měst s nejnižším počtem podnikatelů na obyvatele. Zároveň i na vrcholu ekonomického cyklu je tu více zájemců o práci, než pracovních příležitostí, a téměř 20% pracujících denně dojíždí do práce do Prahy. Zdravé a živé podnikatelské prostředí a lepší pracovní místa pomůžou Kladnu se pozvednout.

➡️ Co prosazujeme v oblasti podnikání a zaměstnanosti?

podporu inovativních a začínajících podnikatelů se sídlem na Kladně. Chceme, aby jim Město Kladno usnadňovalo jejich další rozvoj, a to zajištěním poradenství, inkubačního programu, workshopů, nabídkou kanceláří, co-workingového centra atd.

usilovat o to, aby na Kladno umístily svoje pobočky firmy s vyšší přidanou hodnotou. Stávající vedení města na přilákání investorů naprosto rezignovalo. Nechceme ale další sklady a montovny, ale firmy s vyšší přidanou hodnotou a s lepšími platy. Ty lépe obstojí v době hospodářského poklesu.

podpořit rozvoj vysokých škol na Kladně a více je provázat s místní ekonomikou

snižovat administrativní náročnost podnikání

zajistit dostatečnou nabídku rekvalifikačních kurzů

podpoříme rozvoj tzv. kreativního průmyslu na Kladně

Jiná města v ČR taková opatření už realizují a s minimálními náklady pro obecní rozpočet. Pokud se přístup vedení Kladna nezmění, může našemu městu ujet vlak ještě dál.

➡️ Kladno má na víc! Dejme Kladnu zelenou

Více o našich prioritách najdete na webu: http://kladno.zeleni.cz/program/