17. 9. 2018

Kladno potřebuje pozvednout a oživit. Větším zapojením veřejnosti do správy města a také podporou rozvoje podnikání, kultury a spolkového života.

Co prosazujeme ke zvýšení účasti veřejnosti na správě Kladna?

zavést participativní rozpočet, kdy sami lidé rozhodují o využití části rozpočtu Města, více k tématu najdete zde: http://kladno.zeleni.cz/kladno-by-melo-zavest-participativ…/

více využívat nástroje ke zlepšení zpětné vazby mezi Magistrátem a občany jako jsou Nápady pro Kladno http://napadyprokladno.cz, kdy sami lidé upozorňují na problémy ve svém okolí a radnice na ně musí reagovat

více využívat tzv. pocitové mapy, a to i v oblasti bezpečnosti, kdy sami lidé na mapách města vytipují místa, kde se necítí bezpečně, a Městská policie pak bude tato místa častěji kontrolovat

maximální transparentnost v činnosti kladenského Magistrátu i ve všech finančních záležitostech

zajistit vstřícnost Magistrátu vůči občanům. Je nutné, aby kladenský Magistrát dostatečně dopředu zveřejňoval zásadní dokumenty, smlouvy, důležitá opatření k rozvoji města atd. a dostatečně předem je projednával s veřejností

navýšení Fondů komisí Města na podporu kultury a spolkového života

více uměleckých prvků do veřejného prostoru

Veřejnost podílející se na správě města spolu s živým podnikatelským prostředím a bujícím kulturním životem pomůže vytvořit kreativní prostředí, které nejen, že Kladno oživí, ale také zlepší zpětnou vzbu mezi Městem a občany a tak přinese efektivnější využití rozpočtu Města a celkově učiní Kladno atraktivnějším místem k životu.

Kladno má na víc! Dejme Kladnu zelenou

Více o našich prioritách najdete na webu: http://kladno.zeleni.cz/program/