11. 10. 2017

Už více jak měsíc máte možnost využívat autobusové linky mezi Kladnem a Prahou v rámci Pražské integrované dopravy. Zatímco počáteční kolaps linek zajišťovaných ČSAD MHD Kladno, a. s. se podařilo značně zmírnit (např. také tím, že se ČSAD Kladno některých linek vzdalo, subdodávkami od jiných dopravců aj.), problémy s kvalitou služby přetrvávají. Nyní se připravuje první vyhodnocení integrace Kladenska do PID.

Myslíte si, že by byly vhodné např. tyto úpravy:

• více přímých linek Kladno – Praha (např. přeložením části linek zajíždějících do Buštěhradu)

• zavedení přímé linky přes zastávku U hvězdy (např. změnou trasy linky 330)

• zkrácení výchozí zastávky některých linek např. na Sítnou nebo jejich posílení tak, aby při příjezdu na Okrsek 4, Růžové pole nebo Pražskou křiž. nebyla obsazena všechna místa k sezení

• zlepšení dostupnosti vlakového nádraží Kladno veřejnou hromadnou dopravou a další?

Kladenský Magistrát se k integraci Kladna do PID staví od začátku vlažně, což bohužel přetrvává. Raději se proto obracejte přímo na ROPID – podněty a připomínky ke zlepšení PID můžete zasílat prostřednictvím formuláře zde: https://pid.cz/kontakty/podnety-a-pripominky/, příp. můžete využít také e-mail ropid@ropid.cz.

Integrace do PID přináší také významnou novinku – motivaci pro dopravce služby zlepšovat (bohužel neplatí pro kladenskou MHD). Pokud se Vám stane, že spoj nejede nebo má výrazné zpoždění, můžete o tom oficiálně informovat ROPID přes e-mail ropid@ropid.cz – při uvedení přesného času a směru spoje jej může ROPID identifikovat a udělit dopravci finanční sankci.

Např. za počáteční kolaps mají být ČSAD MHD Kladno vyměřeny sankce v řádu milionů Kč, což představuje velmi výraznou část „dotací“ z veřejných prostředků.